You are currently viewing Tips: Smidigt toalettpapper

Tips: Smidigt toalettpapper

Ett gammalt knep som jag lärde mig tidigt för att hantera toalettpapper på fjället.

I den bästa av världar, så är det uppehåll, torrt och fint på fjället och man har godan ro för att göra sina uttömmande behov. Det kanske rentav dyker upp en fjällstation eller ett utedass vilket en del föredrar, men man får vara förberedd på att behovet kan uppstå precis var som helst och kanske rentav i ösregn och med bara naturen att tillgå.

Ett smidigt sätt att hantera toalettpapper på är att ta en vanlig toalettrulle, helst en oanvänd där den yttre pappersvåden är klistrad och sitter fast. Istället gröper man ur kartonghylsan inuti rullen och fiskar upp den innersta änden på pappret. Toalettrullen blir då som en slags ”Torky”. Toarullen lägger jag i dubbla plastpåsar, där den inre påsen skyddar rullen och där pappersremsan får sticka ut in i påse nr2. På så vis kan jag ta fram toalettpappret i fullt spöregn och ändå dra loss de remsor jag behöver. En annan fördel när man tar bort kartonghylsan inuti är att rullen går att platta till och blir lättare att packa i t.ex. en sidoficka på en ryggsäck.

 

Lämna ett svar