You are currently viewing Friluftskök: Esbit Cookset 585 ml

Friluftskök: Esbit Cookset 585 ml

Ett fjäderlätt friluftskök för ensamvandring och/eller för låg packvikt.

Detta kök köpte jag specifikt för Fjällräven Classic 2015, då det i vandringstävlingen är obligatoriskt att ha med sig ett friluftskök för matlagning. Även om jag inte lagade någon mat, utan levde på energigels och energibars. Om det hade uppstått riktigt busväder och jag skulle behöva slå upp ett läger, så hade det dock varit skönt att kunna laga till en varm maträtt.

Detta blev valet på friluftskök när storlek och vikt var det som jag var tvungen att prioritera. Funktionalitet var det sekundära. Valet blev således ett kök för metatabletter. Köket väger knappt 200 gram utan tabletter och drivs av en metatablett som man helt enkelt tänder på i sitt lilla vindskydd. Vindskydd, stormtändstickor i vattentät förpackning och ett par tabletter ryms att packa inuti själva köket som tar otroligt liten plats i packningen.

Jag har ännu inte använt köket och kan inte yttra mig om hur koktid mm är, utan får återkomma till det. Sett till vikt/storlek så blev köket på alla sätt och vis optimalt för Fjällräven Classic och jag ser det som ett perfekt kök om man vill vara ute en dagstur och fiska, vandra eller motsvarande och vill snabbt/smidigt kunna koka upp vatten till kaffe eller en måltid utan att för den delen släpa på ett större kök. Viktmässigt kanske man inte sparar så mycket jämfört mot att bära med sig en liten termos med varmt vatten eller t.ex. kaffe, men ska man vara ute och vandra lite längre sträckor så är trots allt bara några hundra grams lättare packvikt helt klart värd sin ”vikt i guld” för varje fotsteg som tas.

 

Detta inlägg har en kommentar

  1. Sofia

    Tack för tipset! Precis vad jag sökte!

Lämna ett svar