You are currently viewing Bollekollen – Traillöpning i skidbacke

Bollekollen – Traillöpning i skidbacke

Backträning i skidbacke inför Fjällräven Classic 2015.

Inför Fjällräven Classic behövde jag bland annat provmontera min nya actionkamera med fäste för ryggsäck för att se hur det kändes och om det gick att filma även när man springer. Nu blev mycket av filmen fokuserat på marken eftersom skidbacken lutade rätt kraftigt och det gjorde min överkropp också i förhållande till backen. Dock var inte kameran i vägen och det gick bra att filma.

Träningsmomentet med backintervaller i sig är verkligen hatkärlek. Det är något speciellt med att stå vid foten på ett berg eller en kulle, blicka uppåt och bestämma sig för att trycka på uppför. Det går bra ett tag, men sedan kommer den välkända ”kranen” som bara vrider av all energi och plötsligt är lår och ben fyllda med mjölksyra och all rörelse är som i sirap. Bollekollen som skidbacke är inte speciellt hög, men tillräckligt utmanande för att jag inte orkar springa hela vägen upp utan tvingas gå sista sträckan.

 

Lämna ett svar