You are currently viewing Kebnekaise – Bergsbestigning 2011

Kebnekaise – Bergsbestigning 2011

En topptur upp på Sveriges högsta berg.

Efter Jämtlandsfjällen lyfte jag blicken bokstavligen talat och tog sikte på Kebnekaise. Denna gången blev det en ensamvandring och jag tog pick och pack och begav mig till Kiruna, för att starta vandringen i Nikkaloukta.

Dag 1 vandrade jag från Nikkaloukta och upp till Kebnekaises fjällstation. Jag valde att ta båtturen som finns efter sträckan, dels för att spara lite energi men också för att det var rätt rogivande att sitta i båten och bara insupa omgivningarna.

Dag 2 blev det topptur via västra leden upp på Kebnekaise. Tyvärr var inte vädret riktigt så bra som jag hade hoppats, men jag klarade mitt mål och nådde toppen samt fick en rätt bra tid totalt för klättring och nedstigning totalt.

Dag 3 blev det en dagstur in i magiska Tarfaladalen och denna gången var vädret på min sida.

Sista dagen packade jag ihop och återvände till Nikkaloukta.

Det blev en kanonhärlig fjällvandring och bergsbestigning, där jag förutom att plocka Sveriges högsta berg också träffade på riktigt trevliga människor samt fick insupa ett riktigt smultronställe i vårt land; Tarfala!

Lämna ett svar